"Idioti", "visokorangirani moroni" i "još jedna budala"

Sukob u Ukrajini može dovesti do trećeg svetskog rata zbog "idiota" koji su na vodećim položajima na Zapadu, upozorio bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Izvor: B92, RT
Podeli
Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Broj visokorangiranih morona raste u državama članicama NATO-a", napisao je on na Telegramu u nedelju.

Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije, odgovarao je na izjave iz Londona i Berlina prethodnog dana.

Bivši predsednik je novoimenovanog britanskog ministra odbrane Granta Šapsa nazvao "sveže iskovanim kretenom" zbog njegove ideje da pošalje britanske vojne instruktore u Ukrajinu da obučavaju lokalne trupe za sukob sa Rusijom, preneo je Raša tudej.

Ako se to dogodi, britanski vojnici bi postali "legitimna meta" ruskih snaga, upozorio je Medvedev.

Šaps je predložio upućivanje instruktora u Ukrajinu, "znajući potpuno dobro da će oni biti nemilosrdno uništeni, i to ne više kao plaćenici, već upravo kao britanski NATO specijalisti", napisao je ruski zvaničnik.

Medvedev je takođe opisao šeficu odbora za odbranu nemačkog parlamenta Mari-Agnes Štrak-Cimerman kao "još jednu budalu", nakon što je pozvala Berlin da Kijevu isporuči krstareće rakete dugog dometa "Taurus".

Ona je takođe tvrdila da bi ukrajinski napadi na ciljeve unutar Rusije upotrebom te municije nemačke proizvodnje bili u potpunosti u skladu sa međunarodnim pravom.

"U ovom slučaju, ruski udari na nemačke fabrike u kojima se proizvode te rakete takođe bi bili u potpunosti u skladu sa međunarodnim pravom", rekao je on.

"Ipak, ti idioti nas aktivno guraju ka Trećem svetskom ratu", zaključio je bivši predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu