Zelenski: "Ništa nas neće oslabiti"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da ništa neće oslabiti borbu njegove zemlje protiv Rusije.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
EPA-EFE/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

On se oglasio dan nakon što je američki Kongres usvojio nacrt zakona o privremenom finansiranju koji izostavlja pomoć Ukrajini.

Ukrjinski ministar odbrane Rustem Umerov rekao je da je dobio uveravanja o daljoj vojnoj pomoći u telefonskom razgovoru sa ministrom odbrane SAD Lojdom Ostinom, preneo je Rojters.

"Sekretar Ostin me je uverio", napisao je on na platformi X (Tviter) da će se američka podrška Ukrajini nastaviti i da će ukrajinski "ratnici i dalje imati snažnu podršku na bojnom polju".

Portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je da Kijev radi sa svojim američkim partnerima na obezbeđivanju odluke o novom budžetu koja bi uključivala sredstva za Ukrajinu i da je američka podrška netaknuta.

Zelenski, u snimljenom govoru povodom praznika Dana branilaca, nije direktno govorio o glasanju u Kongresu, ali je ponovio svoju odlučnost da se bori do pobede. Niko ne može da "ugasi" stabilnost Ukrajine, izdržljivost, snagu i hrabrost, rekao je i dodao da će Ukrajina prestati da pruža otpor i bori se na dan pobede.

"Dok se tome približavamo svakim danom, kažemo: 'Borićemo se koliko god bude potrebno'".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu