Vučić: "Srbija se neće umiriti dok se ne sazna puna istina" VIDEO

Uradili su sve da unište Srbiju, Srbija će pobediti, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Poštovani građani za nama je teških sedam dana, najtežih u poseldnjeih 15 godina. Najtežih zbog događaja na KiM i kampanje pokrenute protiv naše Srbije, kampanje laži i neistina. Kako naš narod kaže ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zver pokaže trag. Mogli smo da vidimo da imamo prijatelje koji nisu brojni, ali su hrabri", navedeno je na snimku.

Kako je kazao bili smo suočeni sa najtežim mogućim pritiscima.

"Jedan princip važi za sve druge, odnosno, taj princip iznenada više ne važi samo za jedne - a to su Srbi. Kada je osam policajaca ubijeno u Severnoj Makedoniji to nisu uradili teroristi, iako su uradili na teritoriji suverene zemlje priznate od UN, a kada jedan policajac koji uzgred po Briselskom sporazumu ne može da bude tu gde je bio, bude ubijen, a što osuđujemo i na koji način ne opravdavamo, onda svi Srbi do 14 kolena moraju da budu istraženi, pohapšeni, pobijeni bez ikakve odgovornosti i prava da se brane", rekao je Vučičić i dodao:

"Prethodnih dana lagali su mnogo o prisustvu naših vojnih snaga. Ustvari, da budem sasvim otvoren, smetalo im je to što su shvatili da Srbija ima kako kažu sofisticirano oružje. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u odbranu svoje zemlje, ali Srbija želi mir. I sve što su izgovarali izmišljali su i lagali i znali su pritom da izmišljaju i lažu.

Međutim, najviše i najteže je bilo slušati priče kako moramo da pozdravimo akciju takozvane kosovske policije i džaba su bila uveravanja da to nije urađeno na profesionalan način. Džaba je bilo naše pitanje koje je ostalo bez odgovora, zašto je Euleks odbijen da učestvuje u samoj operaciji, nego ih smestili u operativnu sobu da mogu samo iz daljine da gledaju kako oni nešto rade, a moraju da podrže, jer sve što je protiv Srba mora da bude pozdravljeno".

Dodao je da ti pokušaji da ćutimo na to kako su ubijeni neki od Srba nisu uspeli i neće proći.

"Zato vas obaveštavam da u roku od 24 sata ćete to moći da čujete i vidite. Mi imamo iskaze očevidaca, ljudi koji su bili na licu mesta i videli kako i na koji način su, najmanje jedan ranjeni čovek, ubijen, zverski. I Srbija se neće umiriti dok se ne sazna puna istina, jer životi Srba ne vrede manji od drugih. I ne interesuje me ko će i kolike pritiske da vrši, kao što me ne interesuje ni to kako i na koji način misle da povrede Srbiju svojim lažima, i u regionu, i u delu zapadnih medija.

Naše je da se ujedinimo, da budemo još snažniji, da gradimo više fabrika, još više puteva, bolnica, da snažimo našu vojsku, da čuvamo našu zemlju, da čuvamo našu Srbiju. A nezavisnost Kosova možete samo sa sanjate. Srbija će čuvati Povelju Ujedinjenih nacija, Srbija će čuvati Rezoluciju 1244, Srbija će čuvati svoju teritorijalnu celovitost. Neka živi Srbija, pobediće Srbija", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu