Dramatično u delovima Požege: Proglašena vanredna situacija FOTO

Vanredna situacija proglašena je danas zbog nevremena na delu teritorije Opštine Požega

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE, fotografija niske rezolucije/ nr
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE, fotografija niske rezolucije/ nr

MUP je saopštio da je vanredna situacija proglašena u mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselje i Vranjani.

Nevreme je tokom dana zahvatilo veći deo Srbije, a na snazi je i dalje vanredna situacija koja je u petak proglašena zbog posledica velikih padavina na delu teritorije grada Užica u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i osam pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od petka na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Na teritoriji zahvaćenoj vremenskim nepogodama danas je evakuisano dvoje dece u Futogu što je ukupno 12 evakuisanih lica od početka padavina u petak - osam osoba u Gradu Užice i Opština Kosjerić, jedno lice u Gradu Čačak i jedno lice u Opštini Ivanjica.

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE, fotografija niske rezolucije/ nr
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE, fotografija niske rezolucije/ nr

Tokom današnjeg dana i u petak, na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Kraljevu.

Normalizovano je snabdevanje električnom energijom na teritoriji Opštine Ivanjica. Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni.

Zbog odrona na putu Ljubovija-Pecka saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a nadležne službe su na terenu. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima, dodaju iz MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu