Crna Gora: Žreb za redosled izbornih lista danas

Podgorica -- Žreb za izborne liste koje je Državna izborna komisija prihvatila i koje će učestvovati na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, zakazan je za danas u 17 časova

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE Boris Pejović
EPA-EFE Boris Pejović

Prethodno je Ustavni sud odbio žalbe dve izborne liste Crnogorske gradjanske akcije i "La kasa de papel" i time je precizirana konačna lista od 15 partija koje će učestvovati na parlamentarnim izborima koji su zakazani za 11. juni.

Potvrđene su izborne liste Pravda za sve koju predvodi Vladimir Leposavić, Pokreta Preokret, Pokreta za promene, Saveza Mi možemo za građansku Crnu Goru, Hrvatske građanske inicijative, Socijaldemokratske partije, koalicije Zajedno koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Liberalna partija i Demokratska unija Albanaca.

DIK je potvrdila i liste Albanskog foruma, Albanske alijanse, Bošnjačke stranke, Pokreta Evropa sad, koalicije Za budućnost Crne Gore koji čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Radnička partija.

Na izborima će učestvovati i koalicije Demokrata i URA-e, Socijalističke narodna partije i Demosa, kao i lista "Narodna koalicija - složno i tačka" koju čine Demohrišćanski pokret, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka, Pokret za Pljevlja.

Oni su učestvovali na prvoj debati na crnogorskom javnom servisu i predstavili svoje programe i prioritete ukoliko osvoje vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu