Tuča lekara u Prijepolju? Oglasila se bolnica

Prijepolje -- U Opštoj bolnici u Prijepolju desio se fizički obračun dvojice lekara, i to navodno zbog utrkivanja ko će pre da pomogne pacijentima, prenose mediji.

Izvor: Blic
Podeli
Tanjug/ AP Photo/Jean-Francois Badias
Tanjug/ AP Photo/Jean-Francois Badias

Sukob se, kako navode beogradski portali, desio u popodnevnim časovima u petak 14. januara. Iz te ustanove poručuju da je danas prvi radni dan posle sukoba, te da izjave aktera još nisu stigle.

Poručuju da će od tih izjava zavisiti na koji će se način slučaj dalje rešavati.

"Zvanična procedura je takva da direktor OB Prijepolje traži izjave aktera, izjave se šalju direktoru ZC Užice koji procenjuje da li je potrebno da se oformi komisija i da slučaj bude na delu unutrašnjeg nadzora. Ako se zainteresuje zdravstvena inspekcija, mogu da nam nalože da to bude i spoljašnji nadzor, sve zavisi od izjava. Tad ćemo znati šta od koraka da povučemo", rekli su o mogućim scenarijima iz ZC Užice, dodajući da se izveštaji očekuju tokom dana.

U medijima su se prethodno pojavili navodi da je incident izbio između načelnika hirurgije i ginekologije, te da je do sukoba došlo u prostorijama bolnice zbog termina korišćenja hirurške sale.

Ove informacije iz ZC Užice zasad nisu mogli da potvrde.

Kako je u medijima navedeno, slučaj je prijavljen policiji, međutim, od policije još uvek nismo dobili potvrdu o tome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu