"Odluka o proterivanju Đokovića je skandalozna"

Odluka o proterivanju Novaka Đokovića je skandalozna i pokazala je kako u nekim drugim zemljama funkcioniše, odnosno ne funkcioniše vladavina prava.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

To je danas izjavila predsednica Vlade Ana Brnabić.

"Neverovatno mi je da imamo dve potpuno oprečne odluke suda u roku od samo nekoliko dana i 11 dana fizičkog i psihičkog maltretiranja. Kao predsednica Vlade Srbije nisam srećna, ali ne treba biti ni previše emotivan. Jedva čekam da vidim Novaka Ðokovića u svojoj zemlji, u Srbiji i da nekako zajedno prođemo sve ovo i da mu pružimo podršku u ovim teškim trenucima", rekla je Brnabić novinarima pose glasanja na referendumu za izmenu Ustava Srbije.

Istakla je da su se u Australiji od predstavniak tamošnjih vlasti čule neverovatno brutalne laži o vakcinaciji u Srbiji.

"Otvorene laži u Australiji od strane predstavnika države, koji kaže da je vakcinacija u Srbiji ispod 50 posto. Mi imamo u ovom trenutku 58 odsto potpuno vakcinisanih, a 37 odsto vakcinisanih trećom buster dozom, što je mnogo bolje nego u mnogim zemljama EU, ukjljučujući Hrvatsku, Estoniju, Rumuniju, Bigarsku i još neke zemlje", navela je premijerka.

Naglasila je da se nada da zahvaljujući glasanju na referendumu o promeni Ustava takva proterivanja ljudi nikad neće biti moguća u Srbiji.

"Da to u Srbiji, kad nekome date vizu, znači da ta osoba može da uđe u vašu zemlju, a ne da proputuje pola sveta da bi je onda samo izbacili", istakla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu