Vulin: Preleviću, tuži me da bih dokazao na sudu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odbacio je navode da je bio u kolima Hitne pomoći tokom blokade auto-puta kod centra Sava u subotu.

Izvor: B92, Beta
Podeli
 FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Gostujući danas na televiziji Pink, Vulin je pozvao advokata Božu Prelevića da ga tuži kako bi mu "dokazao na sudu da laže da je bio u tim kolima".

Istakao je da je Prelević lažov i da je mogao nekom da ugrozi život.

On je poručio građanima da protestuju "koliko hoće" ali da gledaju da tim protestom ne krše zakon i da ne ugrožavaju živote svojih sugrađana.

Ministar je naveo da je policija imala slučaj u petak kada je građanin Beograda u pijanom stanju blokirao saobraćaj na okretnici, uz komentar da "ako mogu oni, zašto ne može i on".

"Kako mi njemu da pišemo prekršajnu prijavu, a njima (koji su blokirali saobraćaj na putevima u Srbiji) ne? Tako ne ide", rekao je Vulin.

On je kazao da policija nije obezbeđivala proteste u subotu, kako su i najavili ranije, kao i da sada opozicija ne može da optuži policiju za nasilje.

"Jedino nasilje koje sam video na protestima je nasilje onih batinaša. Ko je oštećen osim onog vozača bagera? Razbijene su recimo prostorije Pokreta socijalista u Novom Sadu", rekao je Vulin.

On je za navode opozicionih medija da su protestovali aktivisti, rekao da "kada razbijaju prostorije, oni su aktivisti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu