Zbog havarije povremena isključenja struje na severu KiM

Elektrodistrubucija sever je primorana da vrši povremena isključenja zbog rasterećenja mrežnog postrojenja na severu Kosovske Mitrovice.

Izvor: Tanjug
Podeli
Deposit/dk-photos
Deposit/dk-photos

I to posle havarije na glavnom vodu “Enertgetike” u opštini Zvečan i sve češćih kvarova na niskonaponskoj mreži u Kosovskoj Mitrovici.

Glavni dispečar za održavanje mreže Zoran Obradović kaže za Radio Kosovska Mitrovica da je ogromna potrošnja u ovom trenutku i da pojedine trafostanice ne mogu da izdrže, pa dolazi do preopterećenja i ispadanja iz sistema snabdevanja strujom.

Meštani naselja Rudare su bili dva sata bez električne enrgije zbog preopterećenosti trafostanice kod pekare.

“Slična je situacija i u ostalim gradskim i prigradskim zonama, tako da su isključenja radi rasterećenja neminovna, a ukoliko se ne smanji potrošnja i troši racionalnije, ove zime ćemo imati mnogo problema i ne znamo kako ćemo prezimeti'''', kaže Obradović.

Uputio je apel potrošačima Kosovske Mitrovice, Zvečana i okoline da smanje potrošnju i imaju razumevanja za nastalu situaciju.

Visokonaponski kabl u centru Zvečana je privremeno saniran i dok se ne izvrši zamena može ponovo doći do havarije, naglasili su na sastanku sa građanima u četvrtak, direktor Energetike Dragoslav Milošević i gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 87 idi na stranu