Gust toksični dim se širio iznad grada; veliki požar u fabrici u Čileu VIDEO

Santijago -- Zbog ogromnog požara u jednoj fabrici na Santijagom se nadvio oblak gustog sivog dima zbog čega su neki avionski letovi preusmeravani.

Izvor: Tanjug
Podeli

Škole i dečiji vrtići u prestonici Čilea su zatvoreni.

Požar je izbio u fabrici građevinskog materijala u opštini Kilikura u severnom delu Santjaga, a na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se stub crnog dima koji se izvija u nebo i širi nad gradom nošen vetrom, prenosi Rojters.

U izveštaju vatrogasne službe i kancelarije za bezbednost međunarodnog aerodroma u Santijagu navodi se da dim nije uticao na rad terminala, ali se i potvrđuje da su neki avioni koji lete sa juga ka severu zemlje bili preusmereni, prenela je lokalna štampa.

"Savet je da se ljudi ne izlažu dimu i da zatvore prozore. Ako se pojave određene zdravstvene smetnje trebalo bi da se jave najbližoj zdravstvenoj ustanovi", rekao je Migel Munjoz, regionalni direktor Nacionalne kancelarije za vanredne situacije (Onemi).

On je u razgovoru sa novinarima upozorio da su sve vrste dima toksične i da će uticaj zagađenosti na ljudsko zdravlje zavisiti najviše od izloženosti i koncentracije dima, apelujući na građane da izbegavaju fizičke aktivnosti na otvorenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 442 idi na stranu