"Pomoć bratskoj Rumuniji" VIDEO

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković pratio je donaciju upućenu Rumuniju zbog aktuelne epidemiološke slike u toj zemlji.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Inicijativu je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a donaciju čine lekovi i kiseonik radi lečenja obolelih od koronavirusa.

"U prilici smo da uputimo pomoći bratskoj Rumuniji, sa kojom nas vezuje mnogo toga. Naši prijatelji, braća, sestre su možda u najtežem talasu borbe protiv koronavirusa", kazao je Selaković.

Selaković je na donaciji toj zemlji napisao na rumunskom jeziku: "Srbija uz bratsku Rumuniju u najtežim trenucima".

On je pozvao građane da se vakcinišu i tako zaštite sebe i svoju okolinu.

"Da iskoriste mogućnost da se vakcinišete, jer ako to ne budete radili, bojim se da neće biti kraja ovoj pošasti", naveo je Selaković i podsetio da je ta zemlja letos pomogla Srbiji.

Ambasadorka Rumunije Silvija Davidoju, koja je prisustvovala primopredaji pomoći, zahvalila se na podršci Srbiji u trenutku kada se Rumunija suočava sa snažnim talasom koronavirusa.

Podsećanja radi, rumunska vlada je od danas ponovo uvela noćni policijski čas i obavezne zdravstvene propusnice za ulazak u većinu javnih prostora. Pored ovih mera, doneta je odluka da se u školama proglasi dvonedeljni raspust kako bi se zaustavio porast broja novoinficiranih koronavirusom, ali i smanjio broj smrtnih ishoda među kovid pacijentima, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu