Nove informacije o ubistvu Đokića; Vulin: Raspisana poternica za još jednim licem

Aleksandar Vulin izjavio je da policija ima saznanja da postoji još saizvršalaca u ubistvo porodice Đokić osim G.Dž, njegovih sinova i braće "Jojke".

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/TV B92
Screenshot/TV B92

Sudija doneo odluku o braći "Jojke": Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

"On se prvo branio ćutanjem, a pred sudijom za prethodni postupak izneo je svoju odbranu. Našli smo neoborive dokaze da je učestvovao u ubistvu. Pronađen je novac na njegovom imanju i predmeti koji su korišćeni za ubistvo. Ukazao je na svoje saučesnike. NJima je neposredno pre početka emisije određen pritvor. Raspisana interna poternica za još jednim licem. Imamo saznanja da ih ima još više", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Podsećamo, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu na predlog VJT, odredio je večeras pritvor do 30 dana braći K. M. i K .M. iz aleksinačkog sela Moravac poznatiji kao braća "Jojke".

Pritvor im je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1, tačka 4 Krivičnog zakonika a zbog razloga predviđenih odredbom člana 211 stav 1, tačka 2 i 4. Zakonika o krivičnom postupku. Krivični zakonik u ovim odredbama navodi da se pritvor određuje ako postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili ako osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivača. Takođe, razlog za određivanja pritvora u ovim slučajevima je ako je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina te ako je način izvršenja i posledica dela dovela do uznemirenja javnosti.

Za ubistvo Đokića, njegove supruge Gordane i 25-godišnje ćerke Lidije, čija su spaljena tela pronađena 2. oktobra u ataru sela Moravac, okrivljeni su i G.Dž. sinovi M. DŽ. i S. DŽ.

Oni su juče saslušani pred tužilaštvom nakon čega im je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio pritvor do 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu