Azerbejdžan spreman da normalizuje odnose sa Jermenijom

Baku -- Ministar spoljnih poslova Azerbejdžana Jejhun Bajramov izjavio je danas da je Baku spreman da normalizuje odnose s Jermenijom.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Kako je objasnio, normalizacija odnosa bi trebao da se obavi na temelju poštovanja principa međunarodnog prava, naročito suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica.

Bajramov je govorio u Minsku na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica Zajednice nezavisnih država, prenela je agencija Anadolija.

Govoreći o sukobima u Nagorno-Karabahu iz 2020. godine, Bajramov je rekao da je njegova zemlja osigurala svoj teritorijalni integritet "okončanjem 30-godišnje okupacije."

Napominjući da je Jermenija "uništila istorijske, verske i kulturne spomenike Azerbejdžana tokom razdoblja okupacije", Bajramov je izjavio da je taj problem iza njih, a da je njihov glavni cilj sada obnova oslobođenog teritorije i povratak izbeglica.

"Uprkos poteškoćama, Azerbajdžan je spreman da normalizuje odnose s Jermenijom na temelju principa medhunarodnog prava, naročito poštovanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica", poručio je Bajramov.

On se na marginama sastanka u Minsku sastao sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 426 idi na stranu