"Jasno je NATO-u"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da bi "prelazak crvene linije", koji bi izazvao reakciju Srbije, bio da NATO u sredu nije reagovao.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic
Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

UŽIVO Rusija: NATO snosi odgovornost; Ponovo kamenovana srpska kuća; Vučić: Nemojte da lažete

Kako je rekla, to isto važi i da se specijalne jedinice kosovske policije Rosu nisu povukle sa severa Kosova, gde su sprovodile akciju sprečavanja šveca, tokom koje je povređeno deset Srba.

"Da se ovo nastavilo juče, da se nastavilo pucanje na Srbe, a da NATO nije reagovao i da se oni nisu povukli, da dolazi do novog etničkog čišćenja srpskog naroda, jednostavno je crvena linija. Dakle, to se ne bi dozvolilo i to se neće dozvoliti. Mislim da je to jasno i NATO-u i KFOR-u i EU i ostalim partnerima", rekla je Brnabićeva u emisiji "Pravi ugao" na Radio-televiziji Vojvodine.

Ona je istakla da je Srbija danas vojno "neuporedivo jača" i dodala da Srbija "može da se odvaži da odbrani Srbe na Kosovu".

Prema njenim rečima, provokacije iz Prištine su "stalne" i ocenila da je premijer Kosova Aljbin Kurti "neodgovoran političar i ideološki fanatik, koji svaki dan praktično preti ratom".

"Ja mogu samo da kažem da su te provokacije stalne i da mislim da je jedina nada i želja Aljbina Kurtija je da Srbi reaguju na te provokacije, kako bi onda, pretpostavljam, zauzeo i sever Kosova i Metohije", kazala je Brnabićeva.

Premijerka je ocenila i da je Srbija uspela da se nametne "kao konstruktivan i predvidiv partner" i da čini sve da sačuva mir i stabilnost".

"Očigledno je da je faktor nestabilnosti Priština i da su oni jedini krivci za nestabilnost", izjavila je Ana Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu