Tona i po marihuane otišla u plamen; Vulin poručio: Hapsiće se i za "džoint" FOTO

Više od 1,4 tone zaplenjene marihuane uništeno u Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

Izvor: B92
Podeli
FOTO: MUP
FOTO: MUP

Postupak uništavanja 1.458,2 kilograma droge sprovela je Komisija za kontrolu postupka uništavanja oduzetih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Vlade Republike Srbije.

Predsednik Komisije je načelnik Službe za borbu protiv droga, a članovi su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva zaštite životne sredine, vladine Kancelarije za borbu protiv droga i Uprave carina.

Spaljivanju su prisustvovali i predstavnici Višeg suda u Pirotu i Višeg javnog tužilaštva u Pirotu, saopštio je MUP.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je država odlučna u svojoj borbi protiv narko-dilera i dodao da droga koja se zapleni završi u termoelektrani gde se i uništi.

Prema njegovim rečima, lake i teške droge ne postoje i da će se hapsiti i oni koji prodaju jedan džoint i oni koji prodaju kilograme droge.

"U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu uništeno je 1,4 tone marihuane koju su pripadnici policije zaplenili.

"Nema većeg otrova od droge. Svi koji truju našu decu zaslužuju da robijaju. Pošto nemaju savest da ih kazni, kazniće ih država", dodao je Vulin.

Kako je poručio, hapsiće se za jedan "džoint", kao što će policija hapsiti i za kilogram droge.

"Nema razlike i nema malih i velikih dilera. Svaki sitni diler, svaka samoproglašena pevačka zvezda, svako ko prodaje drogu biće predmet našeg rada i daćemo sve od sebe da ga uhapsimo i predamo pravosuđu. Zalažem se za promenu politike prema trgovcima narkotika i za što oštrije sankcije za svakog od njih, a posebno za one koji drogu prodaju maloletnicima ili mlađim punoletnicima, za mene je to pokušaj ubistva", naglasio je ministar.

Dodao je da dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije, a on ministar policije, marihuana neće biti legalizovana.

"Roditelji čuvajte decu, to država ne može za vas, a ja ću dati sve od sebe da svako ko prodaje narkotike završi iza rešetaka na što duži period", zaključio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu