Najradikalnija borba protiv korone

Granice Australije praktično su zatvorene više od godinu dana. Zemlja je reagovala na pandemiju zatvaranjem granica u martu 2020.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/IgorVetushko
Foto: depositphotos/IgorVetushko

Takva politika pokazala se uspešno; zaraženih nema. Usprkos tome i činjenici da broj vakcinisanih u svetu raste, Australija planira otvaranje tek sredinom 2022.

Ministar trgovine i turizma Den Tehan izjavio je da potpuno otvaranje ne smatra realnim pre sredine ili čak druge polovine 2022. Nali kristalnu kuglu nema niko, da bi znao šta će s koronom biti u svetu polovinom 2022.

Na eskalaciju pandemije u Indiji Australija je reagirala zatvaranjem granica čak i za vlastite državljane, što je izazvalo bes mnogih i osudu udruženja za ljudska prava.

Sa Novim Zelandom Australija ima zajednički "balon za putovanja": Obe zemlje nemaju zaraženih, pa se na Novi Zeland više ne odnose restrikcije. Nakon godinu dana, odnedavno se između Novog Zelanda i Australije normalno putuje. Slično rešenje moglo bi se zamisliti i s drugim zemljama, rekao je ministar trgovine i turizma Den Tehan u razgovoru za "Sky News".

Australija ima radikalan način borbe protiv koronavirusa: čim otkriju da je neko zaražen, čitavi gradovi stavljaju se u izolaciju.

Do danas su zabeležili 29.800 slučajeva zaraze koronavirusom i 910 smrti, piše Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu