Britanski soj se proširio po Srbiji - 30 odsto VIDEO

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da su procene da je od ukupnog broja novozaraženih u Srbiji prisutnost britanskoj soja u toj populaciji oko 30 odsto.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Pročitajte još:

Da li smo blizu vanrednog stanja? Vučić: Imam podatke od jutros

Odgovarajući na pitanje novinara u Vranju o mogućem uvođenju policijskog časa, Tiodorović je rekao da je medicinski deo Kriznog štaba predložio mere za koje smatra da bi najbrže zaustavile širenje zaraze.

"Mi ne zagovaramo uvođenje policijskog časa, mi smo predložili mere, a te mere su takvog intenziteta i značaja da govore o tome da je neophodno uvesti vanredno stanje. Međutim, dobro znate da vanredno stanje može da proglasi Narodna skupština i to je postupak i procedura koja može da potraje", rekao je Tiodorović.

Najvažnije je, ističe, sprovesti mere koje će omogućiti da se potpuno kontroliše epidemiološka situacija i da se onemoguće kontakti između ljudi kako bi se širenje virusa prekinulo.

"Ovo je trenutak da preuzmemo sve mere kako bismo smanjili kontakte potpuno i da onemogućimo dalje širenje infekcije", zaključio je Tiodorović.

Tiodorović je, govoreći o slučaju vakcinacije dvema vakcinama različitih proizvođača, rekao da se desilo nešto što nije smelo i nije moglo da se desi da su poštovane procedure.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu