Filomena zaledila Španiju, a šta li će tek uraditi Srbiji? FOTO/VIDEO

Prošlog vikenda Filomena je Španiji donela nezapamćene snežne padavine. U nevremenu su poginule najmanje četiri osobe, dok je saobraćaj bio potpuno blokiran.

Izvor: B92
Podeli
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Pročitajte još:

Ono što je zaledilo Španiju stiže i kod nas, zove se Filomena

Vojska i spasilačke službe izvukle su čak 1.500 ljudi iz automobila koji su ostali zavejani na putevima, aerodrom i brojne saobraćajnice u gradu bile su potpuno zatvorene. Otkazano je najmanje 50 letova.

Prilikom katastrofalnog vremena, muškarac i žena udavili su se u nabujaloj reci koja je progutala njihov automobil kod Malage, dok je na istoku zemlje jedan beskućnik umro od smrzavanja. U gradu Zarzeleju, severozapadno od Madrida, pod snegom je pronađen mrtav 54-godišnji muškarac.

Foto: Tanjug/AP Photo/Paul White
Foto: Tanjug/AP Photo/Paul White

U Kanada Realu, najvećem divljem naselju u zapadnoj Evropi, stanovnici su palili logorsku vatru kako bi se ugrejali, jer se temperatura spuštala i do rekordnih minus 36 stepeni.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andrea Comas
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrea Comas

Škole i univerziteti u Madridu bili su zatvoreni, a odložene su bile i fudbalske utakmice, među kojima i derbi Primere Atletiko Madrid - Atletik Bilbao, koji je trebalo da se održi 9. januara.

Pročitajte još:

RHMZ najavio – stiže Filomena

Ministar unutrašnjih poslova Španije Fernando Grande Marlaska pozvao je građane da ne izlaze bez preke potrebe iz domova.

"Suočavamo se sa najsnažnijom olujom u poslednjih 50 godina", naglasio je ministar.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ova snežna mećava smatra se najvećom u Madridu od 1971. godine, navela je meteorološka agencija.

strana 1 od 199 idi na stranu