Ovo su slike Beograda nakon sinoćnjeg haosa FOTO

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije na kojima se vidi kako je Beograd izgledao posle sinoćnjih nereda.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Tanjug, Tara Radovanović
Tanjug, Tara Radovanović

Na fotografijama se vide zapaljeni automobili, smeće, razbijena stakla...

"Ovo je deo haosa koji su huligani koji su noćas uništavali i palili Beograd ostavili za sobom. Oni koji nisu učestvovali na izborima sada bi na silu da zauzmu Narodnu skupštinu, puna su im usta Kosova i Metohije, a srbuju hiljadama kilometara od KiM gde ovi ''heroji'' ne smeju da odu", napisao je Vesić.

On je naveo da je "huligane koji su rušili Beograd" organizovao radikalni desničar Srđan Nogo, a da su inspiratori bili Mlađan Ðorđević i vladika Grigorije.

"Huligane koji su rušili Beograd organizovao je radikalni desničar Srđan Nogo, a inspiratori su bili Ðilasov kum i politički guru Mlađan Ðorđević i njihov lični vladika i "biznismen" koji se juče proslavio izjavom da bi da sruši hram Svetog Save - vladika Grigorije", naveo je Vesić.

On kaže da, dok se država bori da sačuva zdravlje i živote građana od korona virusa, ta politička grupacija vodi politiku ultradesničarskog paljenja i rušenja institucija i gradske i državne imovine.

"Siguran sam da su tu poliitku sinoć osudili svi građani normalne i pristojne Srbije za kakvu se borimo", naveo je Vesić.

Podsetimo, nakon najave predsednika Srbije da će zbog ozbiljnog pogoršanja epidemiološke situacije u glavnom gradu, grupe građana krenule su u protestna okupljanja ispred Skupštine Srbije. Međutim, ono što je krenulo kao mirno nastavilo se i pretvorilo u potpuni haos u centru grada u kom je došlo do sukoba s policijom, paljenja policijskih automobila, bacanja suzavaca...

strana 1 od 249 idi na stranu