MUP hitno objavio, obaveštena i premijerka: Otkriveno ko šalje dojave o bombama

Policija identifikovala neke od osoba koje su slale lažne dojave o postavljenim bombama u beogradskim školama. O svemu obaveštena premijerka Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2023.

13:15

MUP hitno objavio, obaveštena i premijerka: Otkriveno ko šalje dojave o bombama
Shutterstock/BokiPop034

Pripadnici MUP upoznali su i predsednicu Vlade Anu Brnabić da je u toku temeljna istraga na otkrivanju pošaljioca dojava o bombama u beogradskim školama.

Istraga je, navodi se dalje, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu usmerena na prikupljanju materijalnih dokaza prema učiniocima za koje postoje osnovi sumnje da vrše krivična dela Izazivanje panike i nereda.

"Policija od prvog trenutka na ovom slučaju radi veoma ozbiljno i identifikovala je nekoliko državljana Republike Srbije, ali i lice iz inostanstva koji šalju ove dojave i uznemiravaju učenike, roditelje i zaposlene proteklih nedelja", navodi se u saopštenju MUP-a.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete informisali su premijerku da su preduzeli sve mere i radnje kako bi stepen bezbednosti i zaštite škola bio na najvišem mogućem nivou, kao i da po svakoj pretnji postupaju, što uključuje oko 2.500 službenika na terenu dnevno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete će u naredna dva dana predložiti novi Protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama radi osiguravanja potpune bezbednosti svih koji borave u školi, kao i kontinuiteta nastavnog procesa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli: