Deo roditelja nastradale dece u "Ribnikaru" danas protestuje FOTO

Deo roditelja čije su deca ubijena u masakru 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i roditelji koji ih podržavaju, okupili su se jutros ispred škole.

Izvor: Blic

Sreda, 29.11.2023.

10:10

Deo roditelja nastradale dece u
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bs

Oni su nezadovoljni time što nije doneta nikakva odluka o tome da deo škole postane postane Memorijalni centar.

Deo roditelja pokrenuo je inicijativu da škola postane Memorijalni centar, dok je drugi deo stava da se samo učionica i njen prilaz memorijalizuju. Zaključak Vlade o izgradnji memorijalnog centra donet 01.06. 2023. godine.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je 1. juna odluku da OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj se desilo masovno ubistvo 3. maja, ostaje škola i dobija memorijalni deo.

"Naš obrazovni sistem stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince. U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu. Vodeći računa upravo o tome, Vlada Republike Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji... Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost", saopštili su tada iz Vlade.
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: