Obrisan grafit mržnje prema Srbima u Splitu FOTO

Na ulazu zgrade na splitskim Gripama pojavio se grafit sa uvredljivim porukama prema Srbima koji su stanari ubrzo obrisali.

Izvor: RTS

Utorak, 28.11.2023.

11:28

Obrisan grafit mržnje prema Srbima u Splitu FOTO
Foto: depositphotos/Violin (Ilustracija)

Grafit je nastao u ponedeljak, a predsednik Gradskog kotara Gripe Karlo Pilko pozvao je građane da bez straha prijave počinioce, prenosi portal hrvatskog nedeljnika "Novosti".

"Dragi sugrađani, samo ćemo na takav način zajednički moći da rešimo ovaj problem. Ne zaboravite, uklanjanje svakog ovakvog natpisa ide iz vaših džepova, iako vi niste i ne možete biti krivi za frustracije pojedinaca", piše u pozivu upućenom građanima.

Grafiti uvredljivog sadržaja širom Splita

Grafit je nastao mesec dana nakon što su na splitskim Gripama izbrisane brojne poruke govora mržnje i antisemitizma.

Prošlog meseca je za nekoliko dana na prostorijama "Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore 'Peper Split'" na Gripama osvanulo više sličnih natpisa s ustaškim simbolima, porukama mržnje i pretnjama.

Tada su se grafiti sa uvredljivim sadržajem pojavili i u centru Splita.

Na spoljnom zidu zgrade Hrvatskog fudbalskog kluba Split crvenim sprejom ispisane su antisemitske i nacionalističke poruke, uz isticanje ustaških simbola, piše portal hrvatskog nedeljnika Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: