Haos u Beogradu; Nove dojave o bombi, evakuisane škole

Više škola u Beogradu dobilo je dojavu da je u prostorijama postavljena bomba, đaci su evakuisani i u toku je pregled kontradiverzionih ekipa.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 27.11.2023.

16:40

Haos u Beogradu; Nove dojave o bombi, evakuisane škole
Foto: Profimedia

Iz sata u sat raste broj škola kojima je stigla dojava o postavljenoj bombi.

Dojava je stigla, kako se saznaje, u beogradske osnovne škole "Sveti Sava" na Vračaru i "Branko Radičević" u Batajnici, a zatim su i roditelji OŠ "Jelena Ćetković" na Zvezdari obavešteni da su deca evakuisana zbog dojave. Sada i roditelji iz OŠ "Milena Pavlović Barili" iz Višnjičke Banje takođe javljaju da je i ovde stigla dojava o bombi, kao i u OŠ "Braća Baruh" i osnovnoj školi "Jovan Ristić" u Borči.

RTS javlja da je prisustvo eksplozivnih naprava prijavljeno je i u osnovnim i u srednjim školama. Između ostalih, u OŠ "Borislav Pekić", OŠ "Dragan Lukić", OŠ "Ujedinjene nacije" na Čukarici, u Petoj gimnaziji na Paliluli, Medicinskoj školi na Savskom vencu.

Dojava o bombi, prema poslednjim informacijama, stigla je i OŠ "Drinka Pavlović" u centru grada, kao i u OŠ "Jovan Dučić" na Novom Beogradu.

Dojave su stigle pred početak nastave u popodnevnoj smeni ili nešto kasnije.

Reporter RTS-a javlja da su u dve škole na Bežanijskoj kosi deca poslata kući, a nastava će biti onlajn. U pojedinim školama danas neće biti nastave.

"Tačno je da je bila dojava o bombi, đaci su evakuisani", rečeno je za "Telegraf" iz OŠ "Sveti Sava".

Kako se saznaje, u OŠ "Jelena Ćetković" dojava je stigla pre početka popodnevne smene. Među decom nema panike, a đaci nisu ni ušli u školu. Deca su ili u dvorištu ili u parku preko puta škole.

Policija pregleda zgrade i po završetku pregleda će se deca vratiti na nastavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: