U Srbiji 4.000 zaraženih?

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio, povodom informacije da je registrovano skoro 4.000 novozaraženih koronavirusom, da se ne zna koji sve virusi cirkulišu.

Izvor: Beta

Sreda, 04.10.2023.

09:41

U Srbiji 4.000 zaraženih?
Tanjug/Melissa Phillip/Houston Chronicle via AP, File

Prema njegovim rečima, u Beogradu se ne radi "sekvencioniranje" a u Novom Sadu se ono retko obavlja.

Radovanović je za list Danas rekao da je potvrđeno da je podvarijanta korona virusa "eris" tu, ali da ne znamo koliko je česta.

"Da li je tu i kad će da prođe ta 'pirola', kakav će uticaj da napravi, i to ne znamo. Tako da je teško predvideti, ali verovatno će se povećati broj obolelih. Ono što mi sada vidimo je samo mala frakcija stvarnog broja zaraženih zato što je, srećom, klinička slika blaga i mnogi se ne javljaju lekaru, niti se testiraju, već ili čekaju da infekcija prođe sama ili se testiraju privatno i sve se završi na tome", rekao je Radovanović.

On je smatra da i sada sigurno ima i hospitalizovanih i preminulih od kovida, iako se takvi podaci ne objavljuju, ali da to zavisi i od toga šta će se voditi kao osnovni uzrok bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: