Skandal: Funkcioner Vučića i Srbiju poredi s Hitlerom

Poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH, Šemsudin Mehmedović, predsednika Srbije uporedio sa Adolfom Hitlerom, a Srbiju s nacističkom Nemačkom.

Izvor: B92

Utorak, 14.03.2023.

10:28

Skandal: Funkcioner Vučića i Srbiju poredi s Hitlerom
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIÆ

Mehmedović je to objavio na svom Fejsbuk profilu, što su preneli brojni sarajevski mediji, a koji je takođe izazvao oštje reakcije i osude javnosti.

U navedenoj objavi, Mehmedović je, između ostalog, presdednika Srbije Aleksandra Vučića uporedio s vođom nacističkog Trećeg rajha.

“BiH je država i biće, sa ili bez Dodika i njegovih sledbenika! I u slučaju ‘izlaska na Egej u Grčkoj uključujući luku Solun’, što je Hitler obećao Srbiji ukoliko dođe do ‘bilo kakvih teritorijalnih promena na Balkanu’, kao i u slučaju pitanja državne imovine i funkcionalnosti BiH, velikosrpski program uvkek vodi isti motiv, ‘uzimanje u posed, a onda i u vlasništvo teritorije drugih zemalja i imovine na njoj’. Ne treba sumnjati da je Srbija u nekom drugom razvoju situacije dobila ‘izlaz na Egejsko more, uključujući Solun’ da na tim područjima ne bi bilo više od pet odsto grčkog stanovništva i da bi Beograd doneo zakon o nepokretnoj imovini Srbije, koji bi se protezao na te teritorije u Grčkoj”, napisao je Mehmedović.

On, između ostalog, tvrdi da “nema te zemlje na Balkanu koja je sigurna od pošasti koja je iz želje za pljačkom iz Beograda pokrenula i vodila jedan svetski i četiri balkanska rata i inspirisala Hitlera” za, kako je rekao, program besomučnog naoružavanja iz budžetskog deficita i potom vojne napade na uspavane susede, koji je, prema njegovim rečima, doveo do ponovnog svetskog sukoba i holokousta kojem je Srbija, tvrdi Mehmedović, dala zapažen doprinos, preneo je portal Srpskainfo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli: