Srpski profesionalci na "Norama"

U divizionu Mešovite artiljerijske brigade naoružanom samohodnim top-haubicama 155 mm B-52 M-15 "nora" u toku je kolektivna obuka.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.01.2023.

19:20

Srpski profesionalci na
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

U obuci učestvuje profesionalni sastav za realizaciju borbenih zadataka u skladu sa namenom ove jedinice, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Reč je o redovnoj obuci koja se realizuje sa ciljem održavanja visokog nivoa obučenosti za borbenu upotrebu ovog artiljerijskog sistema i pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske u operacijama.

Posluge na obuci uvežbavaju posedanje vatrenog položaja, pravovremeno otkrivanje ciljeva, upotrebu automatizovanog sistema za upravljanje vatrom i izvršenje posrednog gađanja, u skladu sa zadatim standardima i normama za efikasno dejstvo ovim borbenim sistemom.

Akcenat je na praktičnom osposobljavanju starešina i profesionalnih vojnika za dodatne dužnosti u okviru posluga ovog artiljerijskog oruđa.

Samohodna top-haubica 155 mm B-52 M-15 „nora“ je savremeni aritiljerijski sistem koji odlikuje visoka mobilnost i preciznost vatre. Uvođenjem ovog oruđa u operativnu upotrebu unapređena je sposobnost Mešovite artiljerijske brigade za dejstvo snažnom, iznenadnom i brzom vatrom po ciljevima na velikim daljinama, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: