Kod migranata na Horgošu pronađeno oružje i "UČK" kapa

U velikoj akciji policije kod migranata na području Subotice i Horgoša pronađena je i kapa sa oznakama "UČK", tzv. Oslobodilačke vojske Kosova.

Izvor: B92

Petak, 25.11.2022.

12:38

Kod migranata na Horgošu pronađeno oružje i
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Kod njih je pronađeno i oružje. Identifikovane su i privedene osobe za koje se sumnja da su učestvovale u pucnjavi koja de dogodila prethodne noći.

"U razgovoru sa predsednikom Republike jasno smo definisali ciljeve: da svaki građanin Republike Srbije mora da ima zagarantovanu bezbednost i da njihova imovina mora biti zaštićena od svih vidova kriminala, pa i od migranata koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Načelnik Uprave granične policije Mile Jandrić ukazao je da je u toku akcija koja je usmerena na sprečavanje krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u sadejstvu više linija rada preduzeli su sve mere i radnje da blokiraju ovaj prostor. Otkriveno je više od 600 iregularnih migranata, određena lica koja su učestvovala u sinoćnoj pucnjavi su identifikovana, a pronađeno je i vatreno oružje", precizirao je Jandrić i dodao da se akcija nastavlja i da će ta brojka biti još veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: