Nagađanja u jeku: Ko će sedeti u Nemanjinoj 11? VIDEO

U jeku su nagađanja o budućem mandataru Vlade Srbije, ali i o tome ko će biti ministri.

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2022.

19:26

Nagađanja u jeku: Ko će sedeti u Nemanjinoj 11? VIDEO
Printskrin: TV Prva

Zbog globalne krize, ko god bude sedeo u Nemanjinoj 11 neće imati lak zadatak, bilo da je reč o spoljnopolitičkim ili unutrašnjim pitanjima.

Doktor Neven Cvetičanin smatra da je dosadašnja praksa pokazala da i u novoj Vladi treba očekivati većinu dosadašnjih ministara iz redova Srpske napredne stranke.

"Ti ljudi su se u prethodnim vladama u prethodnih 10 godina često rotirali, pa je neko ko je bio minister odbrane poput Aktuelnog ministera unutrašnjih polsova, Aleksandra Vulina, prešao na mesto ministra unutrašnjih poslova, tako da očekujem da bi sada moglo da bude rotacija uz pridruživanje Vladi nekih novih ljudi", objasnio je on.

Spekuliše se da najveće šanse za mesto premijera ima Ana Brnabić. Ali kandidati su i Siniša Mali i Miloš Vučević.

Građani koji su učestvovali u anketu za potrebu ovog priloga smatraju da ostaje Brnabić ili Mali, sa argumentom da "tim koji dobija ne treba menjati", dok drugi ističu da ih ne zanima novi izbor.

Ukoliko ne bude premijer, smatra se da će Mali svakako ostati u vladi, a sigurno mesto osim njega verovatno ima šef resora poljoprivrede, Branislav Nedimović. Priča se da bi Goran Vesić mogao da preuzme ministarstvo građevine. Favorit za ministra kulture ostaje Maja Gojković. Neizvesno je da li Nebojša Stefanović ostaje u vladi. Kažu, da ako ode Vulin, odlazi i Zorana. Nova imena bi bila Bratislav Gašić, Marko Đurić.

Na listi "omiljenih" građani su spomenuli Sinišu Malog, Vanju Udovičića i Zlatibor Lončar.

A imamo li ministrastvo koje treba ukinuti ili formirati? Šta su građani rekli pogledajte u video-prilogu ispod teksta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: