Vučić o sankcijama Rusiji: Još jednom jasno saopštio odluku Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je gradilište Sektora 6 obilaznice oko Beograda, od tunela Straževica do Bubanj Potoka, dužine 9,6 kilometara.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2022.

11:31

Vučić o sankcijama Rusiji: Još jednom jasno saopštio odluku Srbije
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

On je, nakon obilaska radova, odgovarao na pitanja novinara. Na pitanje o tvrdnjama opozicije o uvođenju sankcija, odgovorio je da se mnogi na političkoj sceni bave proročkim poslovima.

"Da se ja našalim sa vama, mi imamo toliko baba Vangi, ja sam znao da postoji jedna i živela je u Bugarskoj, ali mi na političkoj sceni u Srbiji imamo toliko onih koji se bave proročkim poslom i pričaju gluposti", rekao je Vučić.

"Narodu našem da kažem, ponašamo se veoma odgovorno. Nisu nam potrebna nikakva zaklinjanja. A onima koji kritikuju poručujem da malo manje budu baba Vange. A narodu kažem da svoj posao vodim odgovorno i videćemo dokle ćemo stići", kazao je.

"Još nešto oko sankcija, pošto vidim da su neki govorili da su na vlasti ponovo oni koji su '94. godine uveli sankcije RS, moram da kažem da lažu. Samo da prestanu sa neistinama i izmišljotinama", rekao je Vučić.

Vučić je, komentarišući izjavu Srđana Milivojevića da će uskoro uslediti "spasiba na družbi", kazao da će toga svakako biti jer će razgovarati sa Putinom, kao i da se obojica uvek pristojno ponašaju i pozdravljaju i zahvaljuju.

"Taj koji je to rekao ne zna nijedan jezik", kritikovao je on.

"Svaka priča, izmišljotina, sve im padne u vodu, svaka laž, baš ih briga, sutradan nastave sa novim, a narod mora da živi i gleda ko je taj koji će da brine, da se ponaša odgovorno i ozbiljno", dodao je on.

Vučić je najavio da će u nedelju u 11 časova imati razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Kazao je da očekuje korektan i iskren razgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli: