Mediji: Korona ušla u porodilište; zaražena beba stara devet dana

Beba mlađa od mesec dana zaražena je koronavirusom u leskovačkoj Opštoj bolnici, ali se oseća dobro, kazao je direktor ove zdravstvene ustanove.

Izvor: Kurir

Sreda, 19.01.2022.

12:11

Mediji: Korona ušla u porodilište; zaražena beba stara devet dana
Ilustracija, foto: EPA/Marko Djokovic

Kako kaže, prilikom porođaja ni majka ni beba nisu bile izložene virusu. "Majka i beba nisu bile zaražene koronavirusom tokom porođaja. Bile su dobro. Nakon toga, utvrđeno je da je beba pozitivna na kovid 19. Beba je dobro, na Odeljenju neonatologije je i nema teže simptome virusa", tvrdi Nebojša Dimitrijević.

Kako saznaje Kurir, beba je stara samo devet dana.

Iako je Dimitrijević u utorak saopštio da je na Odeljenju ginekologije 15 zaposlenih zaraženo kovidom, danas tačan broj nije mogao da precizira, piše Kurir.

"Taj broj se stalno menja. Odmah smo odreagovali testrirali sve, oni koji su bili pozitivni poslati su u kućnu izolaciju, ali smo oprezni i svakodnevno vršimo antigensko testiranje i kod osoblja, ali i kod pacijenta. Broj se menja iz dana u dan", dodaje Dimitrijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: