Novi rekord u Srbiji – više od 18.000

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano još 18.006 novozaraženih koronavirusom, a 26 osoba je preminulo od posledica bolesti kovid 19.

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2022.

15:00

Novi rekord u Srbiji – više od 18.000
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Na respiratorima se nalazi 109 pacijenata.

Prema novim podacima, u poslednja 24 sata urađena je analiza 39.740 uzoraka.

"Katastrofalno"

Podsećanja radi, premijerka Srbije Ana Brnabić otkrila je ranije danas ekskluzivno za TV Prva da će danas broj novozaraženih koronavirusom biti najveći ikada zabeležen u Srbiji, od početka pandemije.

"Podaci od jutros u osam časova, broj će biti katastrofalan", rekla je ona ranije danas za TV Prva i dodala da će biti oboreni svi dosadašnji rekordi.

Na pitanje kako onda Krizni štab nije doneo nove mere, Brnabićeva je istakla da Srbija ima epidemiološke mere: maske koje su obavezne u zatvorenom, na otvorenom tamo gde je distanca nemoguća, zatim kovid propusnice koje važe od 20 časova. Takođe, dodala je da se kovid propusnice sve više koriste, poput slučaja kada se Novi Sad proglašavao za prestonicu kulture.

Usvojene mere za sprečavanje širenja korone

Vlada Srbije usvojila je izmenu Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

Po najnovijim izmenama, zaraženi koronavirusom koji se leče kod kuće obavezni su da budu u izolaciji sedam dana, a posle pregleda u kovid ambulanti izolacija se bez testiranja prekida.

Izmenom uredbe, koja je objavljena u Službenom glasniku i stupila na snagu, precizira se da se ova odredba odnosi na osobe kod kojih je testiranjem utvrđeno prisustvo virusa, a kod kojih nije utvrđeno prisustvo nijednog simptoma ili znaka bolesti, odnosno kod kojih težina bolesti ne zahteva lečenje u bolničkim uslovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli: