Francuzi, Nemci i Italijani traže "ad hok" sankcije

Ministri spoljnih poslova Francuske, Nemačke i Italije pozvali su EU da uvede "ad hok" sankcije palestinskoj militantnoj grupi Hamas i njenim pristalicama.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.12.2023.

11:50

Francuzi, Nemci i Italijani traže
Foto: Tanjug/AP Photo

"Izražavamo punu podršku predlogu za stvaranje ad hok režima sankcija protiv Hamasa i njegovih pristalica“, navedeno je u pismu upućenom visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepu Borelju, u koje je Rojters imao uvid.

U pismu se navodi da će brzo usvajanje ovog režima sankcija omogućiti da se pošalje snažna politička poruka o posvećenosti Evropske unije i solidarnosti sa Izraelom.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu u nedelju je kritikovao zapadne lidere, ocenivši da su nedosledni u svojoj podršci ratnom cilju Izraela, odnosno uništenju Hamasa.

"Ne možete, s jedne strane, podržavati eliminaciju Hamasa, a s druge strane vršiti pritisak na nas da okončamo rat, što bi sprečilo eliminaciju Hamasa", poručio je Netanjahu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: