Sreda, 29.11.2023.

11:39

Užas u Severnoj Karolini: Tinejdžer izvukao nož u školi, jednog učenika ubio, a drugog ranio

Četrnaestogodišnji dečak optužen je za ubistvo nakon napada nožem u srednjoj školi u Severnoj Karolini, u kojem je jedan učenik ubijen, a drugi ranjen.

Izvor: Tanjug

Užas u Severnoj Karolini: Tinejdžer izvukao nož u školi, jednog učenika ubio, a drugog ranio
Shutterstock/Matt Gush

Do napada je došlo u ponedeljak tokom tuče u srednjoj školi "Sautist Rali", saopštila je policija u gradu Roliju i navela da je napadač učenik škole. Dvojica ranjenih tinejdžera prebačena su u lokalnu bolnicu, gde je jedan 15-godišnjak preminuo.

Drugi ranjeni učenik (16) zadobio je povrede koje nisu opasne po život, naveli su u ponedeljak policijski i školski zvaničnici, prenosi AP.

Na snimku, koji je napravljen mobilnim telefonom, vidi se kako desetine učenika utrčava u fiskulturnu salu škole dok jedna osoba izvlači oružje, koje deluje kao nož, i njime napada dvojicu učenika, navodi En-Bi-Si njuz .

Nastava u školi i vanškolske aktivnosti otkazani su u utorak, saopštio je direktor škole.

Načelnik okruga Vejk u Severnoj Karolini Robert Tejlor rekao je u ponedeljak na konferenciji za novinare da bi škole trebalo da budu sigurno utočište za učenike i zaposlene i da će se razmotriti svi bezbednosni procesi i protokoli.

"Kao roditelj, ne mogu da zamislim da dobijem taj poziv. Jednostavno to ne mogu da zamislim", rekao je Tejlor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: