Utorak, 19.09.2023.

13:12

Sleteo autobus u Crnoj Gori: Poginule dve osobe, sedam teško povređenih; Priveden vozač FOTO/VIDEO

Bilans udesa na putu Cetinje-Budva, kada je autobus sa tridesetak putnika sleteo s puta, je najmanje dve poginule osobe, dok je njih sedmoro teško povređeno.

Izvor: Vijesti, RTCG

Sleteo autobus u Crnoj Gori: Poginule dve osobe, sedam teško povređenih; Priveden vozač FOTO/VIDEO
Foto: RINA

Kako je Rina prenela, ukupno je povređena 21 osoba. Kako je potvrđeno "Vijestima", autobus je sleteo s puta, na pravcu između Obzovice i Brajića.

Na mesto nezgode upućene su sve raspoložive policijske snage iz Budve i Cetinja, a na putu ka Obzovici su i pripadnici specijalnih jedinica policije.

"Vijestima" je u budvanskoj Službi zaštite i spasavanja rečeno da su poslali tri vozila sa vatrogascima, jer ima dosta povređenih.

Ekipama hitne pomoći, lekarima i medicinskom osoblju Kliničkog centra, kao i cetinjskoj bolnici, izdata je preporuka da sve ekipe budu u pripravnosti za prijem povređenih.

"Na magistralnom putu Cetinje – Budva dogodila se saobraćajna nezgoda usled čega je došlo do sletanja autobusa 'Papović' sa kolovoza. Sve raspoložive jedinice Uprave policije su na licu mesta, kao i službe Hitne medicinske pomoći i Direktorata za vanredne situacije", objavila je Uprava policije na mreži X.

Prvi podaci policije ukazuju da je u autobusu bilo između 30 i 35 putnika, kao i da u autobusu nije bilo dece.

Vozač autobusa je priveden u policiju i zadržan.

On se požalio ekipi lekara, koji su se prvi spustili do mesta nesreće, da je osetio jak bol u potiljku glave i da je tada autobus na usponu Obzovice u desnoj krivini udario u bankinu, probio je i potom je vozilo sletelo u provaliju.

Ekipe Uprave policije u olupini autobusa u 13.10 časova javljaju da više nema povređenih niti novih stradalih. Trenutno se radi pretraga terena, kako bi se utvrdilo da nije neko ispao iz autobusa i da mu pomoć još nije ukazana. Autobus firme "Papović" prevozio je putnike na relaciji Nikšić - Budva.

Direktorka KC Crne Gore: Sedmoro teško povređenih

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović kazala je da je sedam teško povređenih u saobraćajnoj nesreći na putu Cetinje-Budva dovedeno u tu zdravstvenu ustanovu.

Kazala je da je jedan od pacijenata u životnoj opasnosti.

"Kod svih sedam pacijenata radi se o teškim povredama. Najstariji povređeni pacijent je 1959. godište, a najmlađi je rođen 1997. Kakvim tokom će ići njihovo lečenje videćemo ovih dana. Mi smo u kontaktu samo sa Opštom bolnicom Cetinje gde se nakon primarne obrade pacijenti šalju ovamo", kazala je Radulović novinarima ispred KCCG.
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: