Mediji: Miloš Jovanović NATO agresiju Francuzima predstavio kao vojnu intervenciju

Lider Nove DSS Miloš Jovanović je 2010. godine, u svojoj doktorskoj disertaciji NATO bombardovanje Srbije nazvao "Vojna intervencija", pišu mediji.

Izvor: Novosti

Četvrtak, 23.03.2023.

12:30

Mediji: Miloš Jovanović NATO agresiju Francuzima predstavio kao vojnu intervenciju
Foto: Screenshot/TV B92

Novosti podsećaju da se NATO bombardovanje Srbije koje je započelo pre 24 godine, godinama nazivalo raznim imenima, "ali otkad je Srbija počela da obeležava taj dan, priseća žrtvi i jasno ukazuje na krivca, predsednik Srbije uvek poručuje - bila je to agresija na našu zemlju".

Međutim, lider Nove DSS Miloš Jovanović, 2010. godine je, iakoje, kako navode Novosti, imao priliku da u međunarodnim krugovima i kroz svoju doktorsku disertaciju ukaže da je bombardovanje naše zemlje bila agresija, to nazvao vojnom intervencijom.

Naime, on je doktorsku disertaciju odbranio u decembru te godine u Parizu, na temu: Légitimité et légitimation du recours à la force dans l’après-guerre froide. Étude de cas: l’intervention militaire de l’OTAN contre la République fédérale de Yougoslavie (1999) ili u prevodu „Opravdanost i opravdavanje upotrebe sile u poslehladnoratovskom periodu. Studija slučaja: Vojna intervencija NATO protiv Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine”.

Mentor mu je bio profesor Šarl Zorgbib, zaključuju Novosti.

List Alo je podsetio da Jovanović ima i francuski pasoš i da "nije smeo da stane o odbranu svog naroda i zemlje, u svojoj rezervnoj državi, koja je zdušno učestvovala i bacala bombe po Srbiji, pa je termin 'agresija' ostao izostavljen, valjda da se njegovi Francuzi ne bi naljutili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli: