"Podržavamo Beograd i Prištinu"

Evropski savet podržaće dogovor Beograda i Prištine postignut u Ohridu o Implementacionom aneksu sporazuma o normalizaciji odnosa.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.03.2023.

09:44

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Na samitu u Briselu koji se održava danas i sutra, obe strane biće pozvane da "brzo i u dobroj veri" ispune obaveze, navodi se u nacrtu zaključaka samita EU u koji je Tanjug imao uvid.

Nacrt zaključaka pripremio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, u bliskoj saradnji sa članom Evropskog saveta koji predstavlja državu članicu koja ima šestomesečno predsedavanje Savetom i sa predsednikom EK.

"Evropski savet pozdravlja sporazum postignut u dijalogu pod okriljem EU o Implementacionom aneksu Sporazuma na putu ka normalizaciji odnosa Kosova* i Srbije i poziva obe strane da brzo i u dobroj veri implementiraju svoje obaveze", navodi se u nacrtu zaključaka samita EU.

U dokumentu, koji ima 27 tačaka, dijalogu Beograda i Prištine posvećena je tačka 25, u delu koji se odnosi na "Ostala pitanja", a posvećen je spoljnim odnosima EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: