Ponedeljak, 20.03.2023.

16:10

Petković: "Znaju da Vučić ništa nije potpisao, ali im je Kurti draži i bliži"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da opoziciju zanima samo da "Vučiću slome kičmu kako bi nastavili da krčme Srbiju".

Izvor: Tanjug

Petković:
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIÆ/ bg

"Srpsku opoziciju ne zanimaju ni vanredni izbori, ni referendum na koje u medijima pozivaju, ni to što Aleksandar Vučić ništa nije potpisao u Ohridu i što jasno govori da nema priznanja tzv. Kosova, niti stolice u Ujedinjenim nacijama. Njih zanima samo da Srbiji i Vučiću slome kičmu da bi mogli da nastave da krčme Srbiju i trguju srpskim nacionalnim interesima, kao što su to godinama činili na štetu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", kazao je Petković.

On dodaje da je jasno da je delu opozicije kriv Vučić što ne mogu da ga nateraju da stavi potpis tamo gde bi se oni potpisali velikim slovima, što je Srbija danas ekonomski snažna, što je izdejstvovao 27 otpiznavanja samoproglašenog Kosova, kao i da "oni u opoziciji imaju "rezultate" samo kada se govori o korupcionaškim aferama".

"Neka se niko ne zavarava, znaju i Boško Obradović i Vuk Jeremić šta je istina i da Srbija na čelu sa Vučićem ništa nije potpisala, ali im je Aljbin Kurti i draži i bliži, pa bi da ga podrže bar iz Beograda kad se već u Prištinu vratio obešenog nosa i neobavljenog posla – niti sa priznanjem, niti sa potpisanim sporazumom", rekao je Petković, i zaključio:

"I to je ono što tišti Obradovića i Jeremića i ostale, jer su Boga molili da Vučić nešto potpiše, pa da na tome politički pokušaju da lešinare. Samo su se zaigrali kada ih je Vučić matirao javno čitajući i objavljujući tekst implementacionog plana, a prethodno i Eu predloga, jer on ništa ne krije od svog naroda, pa sada od muke ne znaju više ni šta da mu zamere, pa prizivaju izbore, a Boga mole da ih ne bude".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: