"Ovaj rat se ne može završiti pobedom Rusije i okupacijom Ukrajine"

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost odbacio argumente dela evropske zajednice da se obustavi vojna pomoć Ukrajini u cilju okončanja sukoba.

Izvor: vostok.rs

Četvrtak, 08.12.2022.

12:16

EPA/YVES HERMAN / POOL

"Znam da u Evropi postoji javno mnjenje koje kaže da što duže pomažemo Ukrajini, to će duže trajati rat. 'Ako želite da prekinete rat, prestanite da podržavate Ukrajinu i rat će se završiti', kažu oni. Naravno! Ali kako će se to završiti?", upitao je Žozep Borelj.

"Ovo je važno pitanje. Ovaj rat se ne može završiti pobedom Rusije i okupacijom Ukrajine... Moramo nastaviti da podržavamo Ukrajinu", rekao je on na godišnjoj konferenciji „Ulaganje u evropsku odbranu 2022“.

Borelj je dodao da se Ukrajina "bori za opstanak svoje zemlje i da štiti naše zajedničke vrednosti i bezbednost".

"Ako je ovo tačno, a verujem da je tačno, onda je najmanje što možemo da uradimo jeste da im pružimo vojnu pomoć i podršku u obuci. To je ono što radimo i to moramo da nastavimo da radimo", zaključio je visoki predstavnik Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Podeli: