Vučićev govor privukao veliku pažnju sveta: Rame uz rame sa Bajdenom VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u noći između srede i četvrtka govorio je pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

Izvor: B92

Petak, 23.09.2022.

12:10

Vučićev govor privukao veliku pažnju sveta: Rame uz rame sa Bajdenom VIDEO
EPA-EFE/JASON SZENES

Debatu u UN obeležili su govori o situaciji u svetu i vojnoj operaciji u Ukrajini, a Vučić je u svom govoru u pet tačaka govorio o važnosti mira i stabilnosti, međunarodnom pravu, energetskoj krizi, finansijskoj sigurnosti na svetskom nivou, snadbevanje hranom i dr.

Vučićev govor privukao je veliku pažnju, što govori i gledanost njegovog obraćanja na internet stranici Jutjubu. Naime, poredeći sa brojem stanovnika, Vučićev govor je po pregledima na oficijelnom Jutjub kanalu UN, što je vidljivo u sekciji "trending".

Obraćanje predsednika Vučića do sada je pregledalo 103.000 ljudi. Ispred njega našao se govor predsednika SAD Džoa Bajdena. Poređenja radi, govor predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog bio praćen sa tri puta manje ljudi.

Po apsolutnim brojevima ispred Vučića su američki predsednik Džo Bajden i predsednik Filipina Bongbong Markos, ali treba napomenuti da su te zemlje imaju daleko veći broj stanovnika nego Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Podeli: