"U Crnoj Gori su vlast Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović"

Milan Knežević poručio je da bi formiranje manjinske Vlade značilo prekrajanje izborne volje građana Crne Gore od 30. avgusta prošle godine.

Izvor: Borba

Četvrtak, 25.11.2021.

23:46

EPA/BORIS PEJOVIC

"Ako bi se to dogodilo to bi bilo prekrajanje izborne volje građana, jer je Abazović tokom predizborne kampanje saopštavao da neće imati bilo kakav vid saradnje sa DPS-om ni kroz manjinsku podršku ni kroz neki konkretan koalicioni aranžman i to je više pitanje za Abazovića i za DPS ", poručio poslanik DF-a i lider DNP-a..

On je podsetio da je DF, Demokratama i GP URA poslao, kako kaže, poštenu političku ponudu, te da odgovor očekuju do 10. decembra.

Knežević je kazao i da DF ne oseća nikakvu krivicu za trenutna dešavanja u Crnoj Gori, već da, kako je dodao, nude rešenja.

Milan Knežević je kazao da su u Crnoj Gori vlast Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović i ponovio da Vlada od juna nema podršku DF-a.

"Ovde je čitav pokušaj da se sačuva status kvo kako bi se sačuvale fotelje Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. DPS sa svojim koalicionim partnerima čeka priliku da se vrati na vlast ili kroz manjinski koncept podrške ili kroz ulazak u tu Vladu, a mi želimo da se izabere nova Vlada", kazao je Knežević.

On je naveo da aktuelna Vlada nije ekspertska.

"Ovo je Vlada stranke Dritana Abazovića i stranke dece Zdravka Krivokapića. Jer su deca Zdravka Krivokapića nastupila na izborima i u Nikšiću i Herceg Novom, evo sad nastupaju i u Mojkovcu", naveo je Knežević i ponovio da je satus quo neodrživ, te da je rok 10. decembar.

"Ili ćemo se svi dogovorili ili ćemo nakon toga, nakon 10. decembra, formirati tehničku vladu od parlamentarne većine i nacionalnih manjina, koja će da pripremi izbore u najkraćem mogućem roku", naveo je Knežević.

On je ponovio da veruje da će uspeti da se dogovore.

"Jer Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović neće pripremati izbore koji se smeše Crnoj Gori, a ne krivicom DF-a, već krivicom delova parlamentarne većine koja sad malo koketira sa DPS-om", poručio je Knežević i dodao da budžet za 2022. treba da izglasa nova Vlada.

Knežević je u emisiji Argumenti kazao i da DF nikada nije video ni čuo za reference ministra finansija Milojka Spajića.

"Nismo znali da je on istaknuti Singapurćanin koji prima 20.000 evra mesečno i koji se vratio zato što čezne za Crnom Gorom. Ja sam ga gledao i nije sramota da kažem, da je čitavu kampanju proveo u jednom odelu… Ako neko kaže da je napustio platu od 20.000 evra da bi usrećio Crnu Goru, a ja znam kako je proveo kampanju i svi u Vladi znaju da je živeo kod ministra Mitrovića na kauču", kazao je Knežević.

On je pozvao Spajića da ga demantuje i da mu pokaže izvode platnih listi sa zaradom od 20.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: