Snimak nasilja deli se društvenim mrežama: Dečak nokautirao vršnjaka; oglasio se MUP VIDEO

Pripadnici MUP-a pronašli su trojicu maloletnika koji su, kako se sumnja, učestvovali u događaju 25. oktobra ove godine na gradskoj terasi u Kraljevu.

Izvor: B92

Nedelja, 31.10.2021.

09:40

Snimak nasilja deli se društvenim mrežama: Dečak nokautirao vršnjaka; oglasio se MUP VIDEO
Ilustracija: Shutterstock/BalkansCat

Iako ovaj događaj nije prijavljen policiji, po objavljivanju snimka vršnjačkog nasilja na društvenim mrežama, policija je pokrenula istragu i vrlo brzo identifikovala maloletnike.

O događaju obavešteno nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu se intezivno radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

Podsetimo, na video snimku koji traje samo nekoliko sekundi se, naime, vidi kako u prolazu ispod Gradske terase, u Ulici Toplice Milana u centru Kraljeva, trojica maloletnih tinejdžera napadaju svog vršnjaka, a zatim ga jedan od njih snažno udara u glavu. Dečak od siline udarca potom pada na pod i teško se pridiže, bahati napadači odlaze, i tu se snimak završava.

Policija ispituje i proverava i kada se slučaj dogodio, kao i identitet napadača i žrtve, a video snimak je objavila jedna korisnica društvene mreže "Tviter" koja je naglasila da prebijeni dečak ima samo oca koji se brine o njemu.

"Dečak kog tuku trojica "junaka" ima samo oca koji brine o njemu. Pretukli su ga iz čiste obesti. U Kraljevu. Jer vežbaju za neke nove bitke… Deset na jednoga? Škola? Drugi roditelji? Gde ste? Ili su sve siledžije u Srbiji pod specijalnom zaštitom? Čije je dete sledeće…", napisala je korisnica Tvitera u svojoj objavi.

Kraljevčani koji su snimak videli u subotu kasno uveče ili u nedelju ujutro komentarišu da ovaj slučaj ne sme proći nekažnjeno jer vršnjačko nasilje sve više uzima maha u raznim oblicima.

"Kazniti i siledžije i njihove roditelje! I to drastično!", samo je jedan od brojnih komentara ogorčenih stanovnika grada na Ibru na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli: