"EU da reaguje na izjavu Ane Brnabić"

Bivši predstavnik tzv. Kosova u dijalogu sa Srbijom Edita Tahiri reagovala je na izjavu premijerke Ane Brnabić da je KiM teritorija koja pripada Srbiji.

Izvor: Kosovo online

Petak, 11.06.2021.

06:56

Ilustracija: Deposiphotos/dk_photos

Brnabić je ovo izjavila na samitu lidera Zapadnog Balkana u Tirani i to na kao odgovor na zahtev kosovskog premijera Aljbina Kurtija koji je pozvao Srbiju da prizna tzv.Kosovo, javljaju mediji.

Tahiri ovu izjavu ocenila je kao provokativnu, rekavši da su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić "prate i dalje put Slobodana Miloševića" , prenosi Ekonomija onlajn.

"Sve dok ovako nastave sa Miloševićevim mentalitetom, neće biti ni dobrosusedstva, ni mira, niti dijalog može uspeti sa takvom retorikom," rekla je Tahiri.

"Takvi stavovi u stvari imaju destabilizirajuće posledice za mir i stabilnost u regionu i u ovom slučaju prvo mora reagirati Vlada Kosova, ali i Evropska unija, jer je predstavnik EU bio na samitu u Tirani", smatra Tahiri.

Podsećanja radi, premijerka Brnabić je nedavno tokom diskusije u Skupštine Srbije da ustav samoproklamovanog Kosova za nju ima značaj kao kada bi ona sama proglasila beogradsko naselje Karaburmu za nezavisnu državu i napisala ustav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli: