Marinikin štrajk više nego uspešan – Savet Evrope preporučio održavanje postizbornog seminara

Marinika Tepić je nakon decembarskih izbora otpočela je štrajk glađu, za koji je rekla da ga neće prekinuti dok beogradski izbori ne budu poništeni, piše "Alo".

Izvor: Alo.rs

Petak, 19.01.2024.

14:08

Marinikin štrajk više nego uspešan – Savet Evrope preporučio održavanje postizbornog seminara
AP Photo/Darko Vojinovic

Kako šiše "Alo", iako su se građani pitali kako izbori, koji su se održavali u isto vreme, mogu biti "pokradeni" na jednom nivou, a na svim ostalim, uključujući i republičke i pokrajinske, ne, Tepićeva je ostala pri svom zahtevu za poništenjem samo beogradskih izbora.

Nakon što je prekinula štrajk glađu, bez imalo odgovornosti izjavila je da je njen štrajk uspeo jer su "međunarodni akteri postali svesni izbora u Srbiji".

Kako dodaje "Alo", iako međunarodne aktere pre započinjana štrajka nije ni spomenula, sada je ona, zajedno sa Šolakovim medijima i Đilasovim "nezavisnim" organizacijama, počela da se priča da je štrajk glađu urodio plodom, te da je, kako ona kaže "vredelo".

Savet Evrope je objavio izveštaj o izborima u Srbiji.

Poslednji pasus tog izveštaja, dakle zaključak, preporučuje srpskim vlastima da – organizuju postizborni seminar.

U izveštaju se navodi da "seminar treba da bude organizovan uz učešće međunarodnih posmatrača, kako bi se razgovaralo o svim načinima za unapređenje pravnog okvira i praksi, u bliskoj saradnji sa međunarodnim organizacijama, kao što su Vencijanska komisija i GREKO".

"Tako da, zaista sa ove distance, štrajk glađu Marinike Tepić doveo je do tektonskih promena na političkoj sceni u Srbiji. Ovo je istorijski trenutak kada međunarodne institucije preporučuju održavanje jednog seminara u Srbiji, kako bi se na otvoren način razgovaralo o svemu što je tištilo Tepićevu", prenosi "Alo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Podeli: