Parlamentarni

RIK proglasio izbornu listu "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi"

RIK je proglasio izbornu listu "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" za predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 17. decembra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/beeboys
Foto: Shutterstock/beeboys

Ta izborna lista koja ima devet kandidata, podržana je sa 5.242 pravno valjanih potpisa birača, što je dovoljno da bi lista bila proglašena.

Takođe, utvrđeno je da lista ispunjava uslove u pogledu zastupljenosti polova na izbornoj listi, kao i da je uz listu priložena zakonom propisana dokumentacija i da je pravno valjana.

Kako je rečeno na sednici, prilikom podnošenja izborne liste ovlašćeno lice je podnelo i predlog za utvrđivanje položaja izborne liste nacionalne manjine.

Na sednici je je utvrđeno da izborna lista "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" ima položaj izborne liste nacionalne manjine u pogledu Zakona o izboru narodnih poslanika na izborima raspisanim za 17. decembar.

Koalicija albanskih stranaka iz Bujanovca i Preševa okupljenih oko Partije za demokratsko delovanje (PDD) podnela je u petak uveče RIK-u listu kandidata za parlamentarne izbore 17. decembra.

Pored toga, na sednici je usvojen i predlog o imenovanju diplomiranih pravnika iz Beograda Miloša Biljića i Bojana Pudara za članove u proširenom sastavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.