Otkrivena cena za Citroen e-C3: Šta kažete, da li biste platili toliko?

Dok su neki brendovi odlučili da se na tržištu EV bore taktikom niskih cena za svoje nešto starije modele, drugi smatraju da je bolje da krenu sa novim atuomobilima. Među njima je i Citroen, koji u prodaju pušta model e-C3, a sada su poznate i cene.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.02.2024.

08:20

Otkrivena cena za Citroen e-C3: Šta kažete, da li biste platili toliko?
Foto: Citroen

Kupcima su na raspolaganju dva nivoa opreme - You i Max, a cena osnovnog modela kreće od 25.900 evra.

Osnovna verzija je You oprema, koja ima LED Vision svetla sa LED dnevnim svetlima, zadnje parking senzore, tempomat/limitator, klima-uređaj, set za krpljenje gume, 12V i USB-C utičnicu, head-up display, 7,4 kW punjač, itd.

Ovaj model nema centralni ekran, već držač telefona koji se povezuje sa Citroenovom aplikacijom putem NFC-a (bežično). Pomoću te aplikacije koristite svoj uređaj da biste pristupili prečicama do telefona, radija, navigacije i muzike.

Za Max, koji košta 3.600 evra više, uključeni su kamera za vožnju unazad, automatski klima-uređaj, dvobojna karoserija, krovni nosači, 3D LED zadnja svetla i vozačevo sedište podesivo po visini.

Razlika je i u tome što ovaj Max paket donosi i volan presvučen veštačkom kožom, kao i My Citroen Drive. Njega čine infotainment sistem ekrana dijagonale 10,25 inča, DAB, 3D navigacija, bežični Mirror Screen, dodatne dve USB-C utičnice, bežično punjenje pametnog telefona itd.

Malo o specifikacijama: Citroen e-C3 je dug 401,5 centimetara, visok 157,7 i širok 175,5 cm. Teži 1.419 kilograma, uz zapreminu prtljaga od 310 litara. Dolazi sa baterijom neto kapaciteta 44 kWh i elektromotorom od 113 KS. Takva kombinacija dovoljna je za domet veći od 300 km, a uz DC punjenje od 100 kW punjenje sa 20% na 80% traje 26 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli: