Jedna od najboljih teniserki svih vremena otkrila da ima rak

Bivša američka teniserka Kris Evert objavila je prošle noći da joj je dijagnostikovan rak jajnika u ranoj fazi.

Izvor: Beta

Subota, 15.01.2022.

10:32

Jedna od najboljih teniserki svih vremena otkrila da ima rak
Foto:EPA/MARK DADSWELL

"Želim da objavim da mi je dijagnostikovan rak jajnika u prvom stadijumu. Veoma sam srećna što je uhvaćen na vreme i čekam pozitivne rezultate hemoterapije", napisala je 67-godišnja Evert na svom Tviter nalogu.

"Hvala vam što poštujete moju potrebu da se fokusiram na svoje zdravlje i lečenje. Videćete me da se pojavljujem od kuće povremeno tokom izveštavanja za I-Es-Pi-En (ESPN) sa Australijan opena", dodala je ona. Evert je potom za ESPN otkrila više detalja o borbi koju vodi.

Rak joj je otkriven nakon preventivne histerektomije početkom decembra, a ranije ove nedelje započela je prvu od šest tura hemoterapije. Njena mlađa sestra Džejn Evert Dubin, takođe bivša teniserka, umrla je u 62. godini u februaru 2020. od raka jajnika.

"Kada odem na hemoterapiju, ona je moja inspiracija. Ona će mi pomoći da prebrodim ovo iskušenje", rekla je Kris Evert.

Kris Evert je u karijeri osvojila 18 grend slem titula, ukupno 157 titula, bila je prva teniserka sveta, a 1995. je primljena u Tenisku kuću slavnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli: