Džon Malkovič u Zagrebu: "Napola sam Hrvat"

Američki glumac Džon Malkovič stigao je juče u Zagreb sa svojim muzičko-scenskim performansom "The Music Critic", a sa okupljenim medijima pričao je o svom hrvatskom poreklu.

Izvor: B92

Nedelja, 05.12.2021.

16:28

Džon Malkovič u Zagrebu:
Foto: EPA-EFE/Moncho Fuentes

"Bio sam ovde nekoliko puta, uvek sam uživao. U Zagrebu nisam proveo puno vremena, bio sam samo tri ili četiri puta. Ne poznajem Zagreb toliko dobro. Posetio sam puno ostrva, proputovali smo veliki deo obale. Bilo je lepo, fantastično. Išli smo na dugačko putovanje, poveo sam kolege i naše porodice na dugo krstarenje, tri nedelje, pre nekoliko godina", rekao je Malkovič.

Onda je pričao o svom poreklu.

"Napola sam Hrvat. Tačka. Koliko ja znam. Delom sam Škot, delom Francuz. To nije nešto čime bi se ponosio, niti nešto čega me sram, mislim. To je činjenica", izjavio je glumac.

Kako prenosi Jutarnji.hr, 67-godišnji glumac je u Zagreb sleteo 20 minuta kasnije nego što je bilo planirano, a onda je još zapeo i u gužvi do hotela u kom odseda. Nema u planu da šeta gradom zbog gustog rasporeda, a prema navodima hrvatskih medija zadržao se u Zagrebu jedan dan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Podeli: