Kombinovanje vakcina ne može da škodi, preporuka za 3. dozu

Mešanje vakcina protiv koronavirusa sigurno ne može da škodi pacijentu, poručuje imunolog Dušan Popadić i navodi da će se izaći sa preporukama ko bi trebao da primi treću dozu, a to su, pre svega, stariji i pacijenti sa zapaljenskim bolestima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.07.2021.

09:25

Default images
Foto:Shutterstock/Seven land

Popadić je rekao da bi svakome preporučio da primi treću dozu, navodeći da je pokazano da su vakcine koje su zasnovane na tehnologiji RNK, kao što su Sputnjik V, najefikasnije, ali i da kineska pruža "pristojnu zaštitu".

"Ako je neko primio dve doze kineske i želi da nastavi imunizaciju tom vakcinom, ni na koji način ga ne bih ograničavao i preporučio bih da primi i treću dozu kineske", naveo je dr Popadić za RTS.

Kaže i da vakcinisani treba da nose masku, jer, ističe, ne znamo koju ćemo dozu virusa primiti u susretu sa onima koji nisu imunizovani. Popadić ocenjuje i da bi ograničavanje dostupnosti pojedinih sadržaja verovatno dalo bolje rezultate u motivaciji za vakcinisanje, nego nagrađivanje, koje, kaže, nije dalo pomaka.

Uzorci krvi iz Italije ponovo pokrenuli diskusiju o prvim slučajevima korone u Evropi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli: