Sreda, 17.03.2021.

12:45

Počinje nova sezona kviza "Štoperica"!

Od 18. marta, radnim danima u 18.20h na B92!

Izvor: B92

Počinje nova sezona kviza

Nova sezona omiljenog zabavno-edukativnog kviza „Štoperica“ startuje danas u 18.20 časova na B92, a ulozi voditelja nas i ovaog puta dočekuje šarmantni mladi glumac Uroš Jovčić.

“Ove godine smo ekipa i ja krenuli od Zlatibora i Užica, pa nastavili preko Požege, Čačka, Novog Sada, Sremskih Karlovaca. Iza mene je cela jedna sezona, pa su ljudi navikli da me viđaju na ulici kako tražim takmičare. Situacija je sada takva da potencijalni takmičari sami prilaze što meni dosta olakšava posao. Dešavalo se da u isto vreme nekoliko potencijalnih učesnika priđe i onda sam takmičara koji će učestvovati u kvizu birao metodom bacanja novčića”, otkriva Uroš.

Format kviza je ostaje isti, a glavni fokus je na takmičirama i njihovom znanju i snalažljivosti. Voditelj Štoperice kaže da su naši građani dobri kada je reč o opštoj informisanosti: “Naš narod je veoma informisan i svašta nešto znaju, ali nekad uticaj treme zbog kamera često učini da se takmičari zbune, što opet doprinosi dobroj zabavi u samom kvizu”.

Na pitanje šta ga najviše zasmejava tokom razgovora sa takmičarima, odgovara: “Ne nasmeje me pogrešan odgovor, nego njihova neposrednost ili zbunjenost posle postavljanja pitanja. Dešavalo mi se da se iznenadim na odgovore učesnika koji npr. nikada nisu čuli za muzičku grupu “Nirvana” ili “Partibrejkerse”. Takođe, bilo je i situacija da taman krenemo u igru, a takmičar samouvereno da pogrešan odgovor na prvo pitanje i završi svoje učestvovanje”.

S obzirom na to da su pitanja iz opšte kulture, Uroš veruje da bi se i sam dobro snašao kao takmičar: “Sve zavisi od toga ko je voditelj i kakav bih set pitanja dobio. Da sam sebe propitujem, sigurno bih uzeo bar zagarantovanu sumu od 3.000 dinara, a za ostalo bih se nadao nekom miksu znanja i sreće”.

Jovčića je publika odmah zavolela u ulozi voditelja ovog kviza, a on ističe da nikada nije kalkulisao ili planirao projekte, što je bio slučaj i sa Štopericom: “Moje primarno zanimanje je gluma što mi je olakšalo ulogu voditelja u ovom kvizu. U svom matičnom pozorištu Boško Buha spremam dečiju predstavu “Hajdi” u režiji Djurdje Tešić, a što se tiče snimanja, očekujem uskoro realizaciju nove sezone serije “Klan” Bobana Skerlića”.

Voditelj ističe da za sada uživa u ulozi voditelja I ima samo reči hvale za ekupu koja realizuje Štopericu: “Sve pohvale mojoj divnoj i uigranoj ekipi koja mi dosta olakšava, pomaže i “čuva” tokom snimanja. Uvek su pozitivni, nasmejani i profesionalni pa duga i naporna snimanja prođu mnogo lakše i lepše. Iako sam ja jedino lice koje je ispred kamere, bez njih ovaj projekat sigurno ne bi izgledao onako kako izgleda”.

Uroš dodaje da je kroz ovaj kviz uspeo da bolje upozna našu lepu zemlju ali i građane koji ekipu uvek i u svakom gradu dočekaju raširenih ruku.

Kviz "Štoperica" se sastoji iz dve runde, pri čemu se vreme za odgovaranje meri štopericom. U prvoj rundi takmičari odgovaraju na tri pitanja, a za svaki odgovor imaju na raspolaganju po 10 sekundi. Ukoliko tačno odgovore, osvajaju zagarantovanu sumu. U drugoj rundi ih čeka šest pitanja, sa po 20 sekundi za svaki odgovor. U zavisnosti od brzine i tačnosti odgovora koje daju, mogu da osvoje i do 15.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: