Utorak, 03.09.2002.

14:14

Provajderi protestovali ispred Telekoma

Izvor: Beta

Default images
Clanovi Udruzenja internet provajdera Jugoslavije protestovali su u utorak ispred upravne zgrade Telekoma Srbija trazeci od tog javnog preduzeca da postuje odluku ministarstva za saobracaj i telekomunikacije Srbije i omoguci rad iskljucenim internet provajderima. Portparol Udruzenja Bogoljub Pjescic kazao je na javnoj konferenciji za novinare da "Telekom" i dalje "nastavlja sa nasilnim i nezakonitim iskljucenjima" i da se "stavlja iznad zakona".

Resenjem resornog ministarstva od 16. avgusta ove godine, Telekom Srbija je bio obavezan da u roku od 24 casa omoguci nesmetani prikljucak internet operaterima "VisNet", "Absolut OK", "MCS Net", "Sea leader", "ZIG Chemic", "Sveti Nikola", "Cenix" i "Gama elektronic". Trgovinski sud u Beogradu doneo je prosle nedelje resenje kojim se zalba Telekoma u sporu sa provajderom "VisNet" proglasava kao neosnovana, i nalaze mu se da u roku od 24 casa izvrsi ponovno povezivanje centrale tog provajdera sa javnom centralom ATC Centar. Prema recima Pjescica, Telekom vise nema pravo zalbe na tu odluku Trgovinskog suda i duzan je da u izvrsnom postupku ponovo ukljuci internet provajdera "VisNet". "To su u Telekomu odbili dva puta, u petak i juce, tako da se u tom slucaju Telekom stavio iznad zakona, bez obzira na to sto je sud konstatovao da je to javno preduzece izvrsilo zloupotrebu prava", kazao je Pjescic. Novi sastanak Udruzenja internet provajdera Jugoslavije i poslovodstva Telekoma Srbija zakazan je za cetvrtak u Privrednoj komori Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: